Speaker

Matej Klemenčič

Matej Klemenčič

Infrastructure Solutions Architect

My name is Matej Klemencic, employed at ADD d.o.o. as a Microsoft Infrastructure Solutions Architect. I’m a Microsoft Technology enthusiast with more than 10 years of experience with various Microsoft Solutions. Especially focused to Microsoft Cloud OS and Security.

5 korakov za zaščito aktivnega imenika po hekerskim napadom

Primer hekerskega napada, ki se je zgodil v večjem slovenskem podjetju in kako je podjetje ADD d.o.o. pomagalo pri odpravi varnostnih lukenj, ter ponovni vzpostavitvi sistema.

Na žalost se še vedno srečujemo z okolji, ki imajo velike ranljivosti in so posledično lahka tarča napadalcev. Predstavil bom kako se je napadalec "sprehodil" do domenskih krmilnikov in kakšen je bil njegov namen. Z nekaj relativno enostavnimi posegi lahko takšne napade omejimo ali celo onemogočimo. S tem namenom bom z vami delil 5 korakov, katere smo izvedli tudi v konkretnem primeru in bodo verjetno pomagali tudi vam pri zaščiti vašega okolja, v nasprotnem primeru pa se boste prepričali, da je vaše okolje bolje pripravljeno na tovrstne napade, ki se prav gotovo bodo zgodili. Ker pa je takšne napade po navadi zelo težko zaznati, pa bo nekaj besed tudi o Microsoftovem produktu, ki takšne napade zazna in vas o tem tudi obvesti. Več pa na sami predstavitvi.

Matej Klemenčič

Infrastructure Solutions Architect