Session

(Scrum) razvojni tim u doba korone

Vi ste (Scrum) razvojni tim. Većina vaših timskih praksi koja je vrijedila dok je svakodnevni odlazak u ured bio normalna stvar, nažalost ne vrijedi već više od godinu dana. Brzinski ste se bili prisiljeni preseliti u (više ili manje prilagođene) kućne urede i naučiti surađivati na potpuno nove način. Od vas se i dalje očekuje da budete visoko efikasni i da redovito proizvodite (inkremente) nove funkcionalnosti. S druge strane ste suočeni s brojim izazovima organizacije rada (prema Scrumu) u virtualnom okruženju koji se tiču i procesa i alata i ljudi.

Na predavanju ćete čuti konkretne praktične savjete kako implementirati (Scrum) timske prakse u distribuiranom okruženju uz podršku elektroničkih alata. Ove preporuke su rezultat suradnje s više timova u doba korone i direktno adresiraju problem efikasnosti rada od kuće. Temelje se na (zdravorazumskom) principu koji kaže da prvo morate znati kako trenutno stojite, da bi informirano mogli odlučiti kako dalje, a sve s ciljem da ispunite željene (kratkoročne i dugoročne) ciljeve.

Iskoristite priliku saznati više o nužnim preduvjetima za uspješnu raspodjelu zona odgovornosti unutar tima, efikasnom planiranju i upravljanju poslom, postizanju redovitih isporuka, i povećanju produktivnosti planiranih i ad-hoc događaja i sastanaka. Konkretne ideje s predavanja ćete moći početi primjenjivati u svom timu već sutradan, kako bi uspostavili ili unaprijedili organizaciju vašeg timskog rada i postali (još) bolji.

Ana Roje Ivančić

Agile and DevOps Consultant, Professional Scrum Trainer, Microsoft MVP

Split, Croatia

View Speaker Profile

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top