Session

Novi pogled na IoT kroz Azure Sphere

U narednom desetljeću gotovo svaki osobni gadget, kućanski aparat i industrijski uređaj bit će povezan na Internet. Ti povezani uređaji postat će inteligentniji, s mogućnosću predviđanja, razgovora, slušanja i još mnogo toga. Obzirom na sve navedeno, ovakvi uređaji mogu biti i opasni u slučaju sigurnosnog propusta. Nitko ne želi imati pećnicu koju netko može pretvoriti u oružje, baby monitor koji netko špijunira ili pak hladnjak koji se zaključa dok ne platite otukpninu...
U korak sa ovim predviđanjima i problemom koji se odražava, Microsoft ima svog konja za utrku - Azure Sphere. Azure Sphere je cjelovito rješenje koje obuhvaća certificirani MCU, operativni sustav i cloud komponentu koji zajedno čine jednu cjelinu.
Na ovom predavanju proći ćemo najbitnije funkcionalnosti ovog rješenja, a pri tome ćemo naglasak staviti na sigurnost koja je zapravo i najbitniji faktor ove cijele priče. MCU je projektiran da zadovoljava najbitnije sigurnosne komponente, iza operativnog sustava se krije Linux kernel, a cloud komponenta se koristi za upravljanje uređajima. Dođite na ovo predavanje i saznajte iz prve ruke kako Azure Sphere može pomoći vama i vašim IoT rješenjima kako bi svi zajedno bili sigurniji.

Dalibor Raičković

Owner at 100 POSTO - Inovativna IT rješenja

Osijek, Croatia

View Speaker Profile