Call for Speakers

Call for Speakers is closed. Submissions are no longer possible. Sorry.
finished 186 days ago

Festival Liburnicon 2023

event starts

18 Aug 2023

event ends

20 Aug 2023

location

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ika Opatija, Croatia

website

liburnicon.com/


Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije, koji već 18 godina zaredom organizira udruga Kulturni front iz Opatije, ove godine pod temom "Svijet ispod površine".

Prvi Liburnicon održan je 2006. pod imenom Abbacon i tada je to bilo okupljanje tek nekoliko desetaka zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i fantastiku sa šireg prostora grada Opatije. Danas je to festival s više od 2500 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, koji svojim užim i širim programom privlači ljude svih dobi i interesa. U početku je Liburnicon zaživio kao mala ljetna konvencija na Liburniji, da bi se s vremenom pretvorio u festival koji osim svog konvencijskog programa nudi i glazbeni, umjetnički, pa čak i izletnički sadržaj.

Program Liburnicona objedinjuje edukativni i zabavni sadržaj. U zabavnom programu na različite načine sudjeluju organizatori, volonteri, gosti, izlagači i – najvažnije – posjetitelji. Igre, predstavljanja, i priredbe dio su sadržaja koji čini razliku između našeg festivala i stranih konvencija. Zabava uz koncert i osvježavajuće pivo, popodnevno kupanje na opatijskim plažama ili pak partija „Giant Settlersa“ između predavanja, ono je što čini naš festival drugačijim od drugih.

U svakom slučaju, Liburnicon je sjajno mjesto za upoznavanje novih ljudi ili obnavljanje starih poznanstava. Odličan je način za provesti konstruktivan i zabavan vikend uz bogati program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe: i oni koji su zainteresirani za sam program festivala, i oni koji žele provesti vrijeme u druženju i igranju raznih stolnih igri ili kupanju i šetnji šumom te Opatijskom rivijerom.

finished 215 days ago
Call for Speakers
Call opens at 12:00 AM

21 Jun 2023

Call closes at 11:59 PM

21 Jul 2023

CFP closes in Central Europe Daylight Time (UTC+02:00) timezone.
Closing time in your timezone () is .

Prijave programa za Liburnicon 2023. su otvorene! 


Kao i svake godine, primamo prijave za razne dijelove programa: predavanja, kvizove, radionice, igre, turnire, zabavni program te dječji program! Kakvu god ideju imali, prijavite se, budite dio 18. (punoljetnog!) Festivala Liburnicon! 

Ove godine poigravamo se temom "Svijet ispod površine", kroz sve moguće interpretacije. Ispod površine Zemlje? Može! Ispod površine mora? Kako da ne! Ispod površine svijesti? Da, da! Ispod površine na bilo koji drugi način koji nam apsolutno nikada ne bi pao na pamet? Bring it on!!! 

(Naravno, ovime vas ne ograničavamo isključivo na tematiku vezanu za "Svijet ispod površine", no snažno ju potičemo)

Prijavnice su otvorene do 21. srpnja, no nemojte čekati zadnji čas! Vidimo se na Liburniconu! 


event fee

free for speakers