Call for Speakers

in 45 days

Legaltech 2021

event date

27 May 2021

location

HUB385 Zagreb, City of Zagreb, Croatia


Medijska kuća Bug u suradnji s najvećim stručnjacima za legal tech i pravo organizira jednodnevnu konferenciju LegalTech u HUB385.

Očekuje se da će u sljedećih nekoliko godina legal tech stubokom promijeniti način kako pravnici rade svoj posao. To se odnosi na sve aspekte prava – od kaznenog, preko korporativnog prava, potpisivanja, pregleda i obrade ugovora, chat botova za pravne savjete, analize pravnog materijala, i svega ostalog. U SAD-u, zemlji u kojoj je odvjetništvo praktično grana industrije, savjetuju brucošima prava da obvezno upišu i neki od predmeta iz tech kurikuluma, a uprave pravnih fakulteta naglas razmišljaju o zaokretu prema leadership programima koji će stvoriti vođe novog doba – vođe koji će biti nužni kako bi se premostili svi izazovi koje će donijeti automatizacija. Deep learning, natural language processing i big data glazba su za uši legal techa. Njihovim napretkom otvorena je mogućnost za duboku reformu profesije koja se u bitnom nije mijenjala već skoro dvije tisuće godina.

Od onda do danas ništa se bitno nije promijenilo u načinu kako pravo pruža svoje usluge: razgovara s klijentima, zastupa njihove interese pred sudom, proučava zakone i praksu te sastavlja ugovore. Međutim, sve što pravnici rade, njihove klijente košta, a cijene odvjetničkih usluga i budžeti namijenjeni njima samo rastu. Procjenjuje se da je 30% troškova multinacionalnih tvrtki prouzročeno ili povezano s neujednačenim pravnim propisima ili praksama. Upravo takve tvrtke pokrenule su zamašnjak ulaganja u legal tech rješenja kako bi snizili troškove. Nakon ekspanzije u SAD i naprednim zemljama Zapada, legal tech polako dolazi i do nas.


open, 38 days left
Call for Speakers
CfS opens at 12:00 AM

04 Apr 2021

CfS closes at 12:00 AM

20 May 2021

This event is in Central European Daylight Time (UTC+02:00) timezone.
Closing time in your timezone is .

Unesite naziv predavanja, ime predavača, titulu kojom želite predstaviti predavača, te fotku (portret) predavača.

Kod odabira titule sugeriram da se izbjegnu odrednice sales, marketing i slično, pa čak i navođenje firme ili korporativne titule/zvanja. Bolje je istaknuti znanje, ekspertizu, certifikate. Npr Bitcoin expert ili Fintech guru je bolje nego Viši savjetnik za tehnologiju a pogotovo bolje nego Sales director.


event fee

free for speakers

Login with your preferred account


If you haven't logged in before, you'll be able to register.

Using social networks to login is faster and simpler, but if you prefer username/password account - use Classic Login.