Session

Moderniseren van PowerShell Scripts

Ik zit in de informaticasector, dus logischerwijs ben ik net zoals de meesten van ons zeer geïnteresseerd in nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Niet alleen binnen mijn eigen vakgebied (System en Network Engineering) maar ook daarbuiten (Development, Machine Learning, AI, Renewable Energy,...).

Toch merk ik van mezelf dat ik deze nieuwe technologieën vaak voor mijn eigen projecten niet gebruik. Ik heb het soms moeilijk met uit mijn comfort zone te treden waardoor ik nog te vaak vastklamp aan methodes en programma's die al jaar en dag hun dienst bewijzen. In principe is hier niets mis mee natuurlijk, maar het kan misschien efficiënter of beter.

"Don't change a winning team" of "stilstaan is achteruitgaan"? In deze talk haal ik met een aantal persoonlijke voorbeelden en anekdotes aan hoe ik mijn eigen manier van werken met PowerShell scripts heb verbeterd of gemoderniseerd door middel van onder meer een aantal best-practices toe te passen, te verhuizen van PowerShell naar PowerShell Core, de stap te zetten van ISE naar VS Code, en eindelijk Git te leren gebruiken.

Matthias van den Elsacker

System and Network Engineer @ Axxes

Antwerpen, Belgium

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top