Ana Roje Ivančić

Information & Communications Technology

DevOps & Automation Azure DevOps Scrum Agile Coaching Modern Software Development Release management Testing Agile Methodologies Agile Transformation TFS VSTS CI / CD Scrum.org PSF PSD automation Automated Testing Azure DevOpsCulture DevOps Transformation Process Improvement Visual Studio Team Services Team Foundation Server

Split, Split-Dalmatia, Croatia

DevOps transformacija u Microsoftu

Ovo je priča o tome kako je Microsoft transformirao i ubrzao svoj razvojni proces uvođenjem DevOps praksi. Novi pristup nazvan One Engineering System je donio dramatične promjene u infrastrukturi, procesima, alatima i organizaciji rada u Microsoftu. U potpunosti se temelji na Visual Studio Team Services i Azure platformama, koje su dostupne svima nama.

Transformacija je Microsoftovim timovima omogućila da sa višegodišnjih ciklusa izdavanja novih verzija prijeđu na redovne isporuke novih funkcionalnosti svaka tri tjedna, uvedu potpunu kontrolu nad tehničkim dugom, a uspjeh mjere zadovoljstvom umjesto brojem korisnika. Na tehničkoj razini je razvojni proces značajno unaprijeđen uvođenjem git sustava za verzioniranje, dramatičnom promjenom pristupa testiranju i kvaliteti općenito te agilnim planiranjem i organizacijom timova.

U predavanju ćemo opisati što su sve Microsoftovi timovi naučili kroz godine uvođenja novog sustava razvoja i kako možemo profitirati od tih iskustava. Primjeri koje ćemo opisivati vezani su za tim koji razvija Visual Studio Team Services (preko 800 ljudi), s kojim usko surađujemo, iako se isti razvojni sistem koristi i u Windows, Azure i drugim timovima širom Microsofta.

WinDays 2018, Travanj 2018, Poreč
https://rebrand.ly/WD_2018_DevOps_Microsoft


Ana Roje Ivančić

Agile i DevOps konzultant, Professional Scrum Trainer, Microsoft MVP

Ana je konzultant za Agile i DevOps i specijalist za Azure DevOps s 20 godina iskustva na polju profesionalnog razvoja softvera. Uvjerena je da pomno odabrana kombinacija agilnih i inženjerskih praksi te integriranih alata pomaže organizacijama ostvariti kontinuiranu isporuku vrijednosti svojim korisnicima. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama (WinDays, ATD, .debug, Agile Bosnia, Agile Serbia, ALM Days, NT Konferenca, Basta!) te tehnološke treninge prilagođene klijentima. Licencirani je Scrum.org Professional Scrum Trainer (PST) i nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za razvojne tehnologije. Posjeduje niz Scrum i Microsoftovih industrijskih certifikata. Diplomirani je inženjer matematike i računarstva te magistar ekonomskih znanosti.

Ana's full speaker profile