Session

Scrum i DevOps za Profesionalne Razvojne Timove

Pitate li se zašto taj Scrum ne radi u vašem timu? Planirate li uvesti Scrum i želite to napraviti na ispravan način od samog početka? Ili želite samo provjeriti koju verziju Scruma koristite i postižete li uistinu sve benefite o kojima se priča?
 
Na ovom predavanju ću razjasniti zbog čega slijepo praćenje pravila Scruma, tzv. 'mehanički Scrum' nije dovoljan za profesionalni razvoj softvera. Naime, osim što je potrebno implementirati komponente Scruma (role, evente i artefakte), potrebno je uvažavati vrijednosti i principe Scruma, svakodnevno zajednički radeći na prevladavanju izazova i kontinuirano prilagođavajući način rada. Dodatno je potrebno voditi računa o tehničkoj izvrsnosti timova, što se postiže usvajanjem i nadogradnjom odgovarajućih DevOps tehničkih praksi i inženjerskih standarda. Tek tada govorimo o profesionalnom Scrumu, efikasnim razvojnim timovima i osiguranju čestih isporuka uz dobru kvalitetu.
 
Profesionalni Scrum timovi koriste pametne alate koji ih podržavaju u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Na predavanju ćete upoznati skup integriranih servisa koji operacionaliziraju implementaciju Scruma zajedno s DevOps praksama, pod imenom Azure DevOps. Vidjeti ćete kako implementirati Scrum backloge, izgraditi automatizirani kanal isporuke, implementirati code review proces i automatizirati vaše testiranje od samog početka razvojnog procesa.
 
Pridružite mi se i razriješite sve dileme o Scrumu, DevOpsu i alatima koji vašem timu garantiraju uspjeh!

Tinel Meetup, December 2020, Split, Croatia
https://www.meetup.com/TinelMeetup/events/267804011/

Ana Roje Ivančić

Agile i DevOps konzultant, Professional Scrum Trainer, Microsoft MVP

Split, Croatia

View Speaker Profile