Ana Roje Ivančić

Information & Communications Technology

DevOps & Automation Azure DevOps Scrum Agile Coaching Modern Software Development Release management Testing Agile Methodologies Agile Transformation TFS VSTS CI / CD Scrum.org PSF PSD automation Automated Testing Azure DevOpsCulture DevOps Transformation Process Improvement Visual Studio Team Services Team Foundation Server

Split, Split-Dalmatia, Croatia

Upravljanje kvalitetom u Microsoftu

Softver u oblaku živi iznadprosječnom brzinom - brzo se razvija i brzo isporučuje, a da bi to bilo moguće, potrebno ga je testirati pametnije, brže i pažljivije. U predavanju ćemo prikazati evoluciju pristupa osiguranju kvalitete u Microsoftovom timu koji razvija Visual Studio Team Services i Team Foundation Server. Ukinute su role testera koji samo testiraju (STE - Software Test Engineer) i programera koji se bave samo pisanjem automatskih testova (SDET - Software Development Engineer in Test). Primijenjena je potpuno nova strategija kombiniranog inženjerstva, u kojem su softverski inženjeri odgovorni ne samo za programiranje novih funkcionalnosti, već i za programiranje automatskih testova koji testiraju ispravnost implementacije tih funkcionalnosti. Ručno testiranje je svedeno na minimum, jer nije u stanju osigurati dostatnu kvalitetu i popratiti brzinu razvoja za oblak. Pridružite nam se i poslušajte odgovore na pitanja poput: Kakve su prednosti nove strategije? Što je Shift Left? Jesu li svi automatski testovi dobri? Možemo li zbilja bez razvijati bez ručnog testiranja? Što napraviti ako je test nestabilan pa malo prolazi, a malo pada? Je li zbilja pametno testirati i u produkciji? Bez obzira razvijate li softver za oblaku ili ne, odaberite za sebe podskup prikazanih praksi i unaprijedite kvalitetu vašeg softvera.

DevArena 2017, Listopad 2017, Tuheljske Toplice, Croatia


Ana Roje Ivančić

Agile i DevOps konzultant, Professional Scrum Trainer, Microsoft MVP

Ana je konzultant za Agile i DevOps i specijalist za Azure DevOps s 20 godina iskustva na polju profesionalnog razvoja softvera. Uvjerena je da pomno odabrana kombinacija agilnih i inženjerskih praksi te integriranih alata pomaže organizacijama ostvariti kontinuiranu isporuku vrijednosti svojim korisnicima. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama (WinDays, ATD, .debug, Agile Bosnia, Agile Serbia, ALM Days, NT Konferenca, Basta!) te tehnološke treninge prilagođene klijentima. Licencirani je Scrum.org Professional Scrum Trainer (PST) i nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za razvojne tehnologije. Posjeduje niz Scrum i Microsoftovih industrijskih certifikata. Diplomirani je inženjer matematike i računarstva te magistar ekonomskih znanosti.

Ana's full speaker profile