Session

Informatiebeveiliging: Wat je denkt, maar niet doet

Informatiebeveiliging, een onderwerp wat steeds vaker op de voorgrond komt. Iedereen in de IT (en daarbuiten) heeft het er tegenwoordig over.

Van een minister die per ongeluk de A4-tjes met vertrouwelijke gespreksverslagen zichtbaar vast heeft, tot aan een datalek bij de GGD waarbij de vaccinatiegegevens van alle geregistreerde personen op straat liggen. Iedereen heeft hier een mening over, en we willen allemaal voorkomen dat we zelf dit soort fouten maken.

Maar.... ondanks dat we het allemaal wel zo goed schijnen te weten, is het op veel plaatsen helemaal nog niet op orde. Zo zonde... want ondanks dat de spreekwoordelijke berg van informatiebeveiliging beklimmen aanvoelt als een beklimming van Mount Everest, zijn de eerste stappen naar betere informatiebeveiliging helemaal niet zo complex.

Ga mee op reis door de wondere wereld van informatiebeveiliging, leer van mijn waardevolle lessen die ik in de praktijk heb ondervonden, en van de tips en trucs die ik je geeft hoe je je applicatie(s) beter kunt beveiligen.

Christiaan Nieuwlaat

Halsteren, The Netherlands

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top