Session

Novi pogled na IoT kroz Azure Sphere

U narednom desetljeću gotovo svaki osobni gadget, kućanski aparat i industrijski uređaj bit će povezan na Internet. Ti povezani uređaji postat će inteligentniji, s mogućnosću predviđanja, razgovora, slušanja i još mnogo toga. Obzirom na sve navedeno, ovakvi uređaji mogu biti i opasni u slučaju sigurnosnog propusta. Nitko ne želi imati pećnicu koju netko može pretvoriti u oružje, baby monitor koji netko špijunira ili pak hladnjak koji se zaključa dok ne platite otukpninu...
U korak sa ovim predviđanjima i problemom koji se odražava, Microsoft ima svog konja za utrku - Azure Sphere. Azure Sphere je cjelovito rješenje koje obuhvaća certificirani MCU, operativni sustav i cloud komponentu koji zajedno čine jednu cjelinu.
Na ovom predavanju proći ćemo najbitnije funkcionalnosti ovog rješenja, a pri tome ćemo naglasak staviti na sigurnost koja je zapravo i najbitniji faktor ove cijele priče. MCU je projektiran da zadovoljava najbitnije sigurnosne komponente, iza operativnog sustava se krije Linux kernel, a cloud komponenta se koristi za upravljanje uređajima. Dođite na ovo predavanje i saznajte iz prve ruke kako Azure Sphere može pomoći vama i vašim IoT rješenjima kako bi svi zajedno bili sigurniji.

Dalibor Raičković

Owner at 100 POSTO - Inovativna IT rješenja

Osijek, Croatia

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top