Session

Azure Platform Engineering Meetup - Sovereign Cloud Computing; the what, the how, and why.

We beginnen met uitleggen wat Sovereign Cloud betekent.
We nemen alle diensten door die nodig zijn voor het opzetten van een Secure Landing Zone (SLZ). Eén van de belangrijke diensten binnen de oplossing is het gebruik van Azure Policies. We hebben een technische demonstratie toegevoegd die deze vangrails in actie laat zien, waardoor BIO-compliance wordt gegarandeerd.

Velen van ons hebben wel eens gehoord van de term ‘Digitale Soevereiniteit’; is het slechts een modewoord of is het in het belang van de klant als het gaat om cloud-compliancy? Helaas zijn er veel slechte interpretaties van dit concept, vooral hoe je het ultieme implementatiemodel kunt bereiken door maatregelen te nemen om je gegevens en privacy te beschermen. Hyperscalers als Amazon, Google en Microsoft hebben elk hun eigen aanpak ontwikkeld om gebruiksscenario's voor digitale soevereiniteit te ondersteunen. De vraag kan rijzen: kan dit de uitdagingen van de NIS2-richtlijn helpen oplossen? We vergelijken alle benaderingen en leggen uit welke pijnpunten ze proberen op te lossen. Na de vergelijking gaan we dieper in op de unieke aanpak die Microsoft hanteert met hun ‘Cloud for Sovereignty’ en de voordelen voor jou als klant.

Vorig jaar hebben Arnold en Dinant intensief samengewerkt met Microsoft en hun klanten bij het implementeren en verbeteren van de ‘Cloud for Sovereignty’-oplossing. We nemen alle diensten door die nodig zijn voor het opzetten van een Secure Landing Zone (SLZ). Eén van de belangrijke diensten binnen de oplossing is het gebruik van Azure Policies. We hebben een technische demonstratie toegevoegd die deze vangrails in actie laat zien, waardoor BIO-compliance wordt gegarandeerd.

Arnold en Dinant sluiten hun gesprek af met de lessen die ze geleerd hebben. Om je alvast een spoiler te geven: uitdagingen hebben niet alleen te maken met de complexiteit van de technologie.

Hopelijk tot snel tijdens ons gesprek. Uiteraard zijn wij hier om al uw vragen te beantwoorden

Sessie duur: 1 uur
Technische requirements: Azure kennis
Publiek: Technisch

Dinant Paardenkooper

Azure Cloud Native Architect/Consultant | Speaker | OSS | Kubernetes | Infrastructure as Code | DevSecOps | at IT-Impressive

Waalwijk, The Netherlands

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top