Session

DevOpsDays - AKS unlighted, but what about Compliancy, cost and Multi-tenancy?

De businesscase van de gemeente Amsterdam is om de uitdagingen bij het opzetten van Azure Kubernetes Service (AKS) op een zodanige manier te overwinnen dat het veilig, kostenbeheersing, multi-tenant en compliant is met de overheidsvoorschriften. Het doel is om de workload-teams te voorzien van de nieuwste technologie en de DevOps-manier van werken. Tijdens de Azure Journey kwamen de Cloud-Ops- en Workload-teams tot de conclusie dat het niet alleen "AKS" mogelijk maakt. Het vereist ook veel beheer en Kubernetes-kennis, die momenteel niet aanwezig is bij de meeste workload-teams.

Het delen van een real-life use case bij het opzetten van een Multi-tenant Kubernetes met ervaring buiten het veld in een complexe omgeving die wordt beperkt door conforme overheidsvoorschriften. Het is niet alleen AKS "inschakelen" en u bent klaar. Deze talk helpt om duidelijkheid te scheppen over het creëren van een Multi-tenant Kubernetes-omgeving op basis van agentpools op een veilige, gesegmenteerde en compliance-manier voor al uw workload-teams, waardoor ze worden gefaciliteerd in de benodigde beschermde cloudomgeving en een selfservice-aanbod.

Deze oplossing is gebaseerd op Azure Kubernetes Service, verrijkt met technologieën als Nginx, Calico en Open Policy Agent.

Uiteindelijk is de omgeving inzetbaar door infrastructuur als codepijplijnen, beschermd, compliant en geeft het de mogelijkheid om de kracht van Kubernetes en de Public Cloud te gebruiken zoals schaalvergroting op aanvraag. Dit geeft de gemeente Amsterdam de benodigde flexibiliteit om de OpenSource-strategie te volgen, de nieuwste technologie te gebruiken en de DevOps-manier van werken te implementeren.

Sessie duur: 25 minuten
Technische requirements: geen
Publiek: Technisch/Business

Dinant Paardenkooper

Azure Cloud Native Architect/Consultant | Speaker | OSS | Kubernetes | Infrastructure as Code | DevSecOps | at IT-Impressive

Waalwijk, The Netherlands

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top