Session

Kubernetes Community Days Amsterdam 2023 - AKS unlighted, but what about Security and Multi-tenancy?

Jurgen en Dinant gaan vertellen hoe ze de uitdagingen hebben overwonnen om Azure Kubernetes Service (AKS) zo in te richten dat het veilig, multi-tenant en compliant is met de lokale overheidsregelgeving (SCF, SMCF, DPIA, NORA en BIO).

Zoals zovele organisaties, adopteert ook de gemeente Amsterdam containertechnologie als onderdeel van hun Cloud Roadmap-strategie. Het doel is om de workload-teams te voorzien van de nieuwste technologie en de DevOps-manier van werken. Tijdens de Cloud Journey kwamen de CloudOps- en Workload-teams tot de conclusie dat het niet alleen "AKS" aanzetten is. Het vereist ook veel management- en Kubernetes-kennis, die momenteel niet aanwezig is bij de meeste workload-teams.

Er werd besloten om een ​​Shared-AKS (DTAP) aanbod te creëren voor alle workload-teams binnen de gemeente Amsterdam, wat leidt tot kostenbesparingen en centraal beheer. Om dit doel te bereiken, was de keuze voor multi-tenancy geboren. Er ontstonden nieuwe uitdagingen met betrekking tot de beveiligings- en compliance regelgeving. Een van de grootste uitdagingen was het segmenteren van applicaties, wat standaard niet in de core van Kubernetes is opgelost.

Sessie duur: 35 min
Technische requirements: Azure and AKS kennis
Publiek: Technisch

Dinant Paardenkooper

Azure Cloud Native Architect/Consultant | Speaker | OSS | Kubernetes | Infrastructure as Code | DevSecOps | at IT-Impressive

Waalwijk, The Netherlands

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top