Session

Software leveren met de snelheid van het licht

Stel je jezelf ook wel eens de volgende vragen?

Wat is het grote verschil tussen de beste- en slechts presterende softwareteams?

Zijn er overeenkomsten bij de best presterende organisaties als het gaat om het ontwikkelen van software?

Wat kunnen wij daarvan leren en misschien zelfs toepassen in ons team of onze organisatie?

Het State of DevOps researchproject, uitgevoerd door DevOps Research & Assessment (DORA), doet hier al jaren onderzoek naar. Zowel de uitkomsten als de vragen van dit onderzoek kunnen helpen om jouw team of organisatie te verbeteren! Uit de resultaten van eerdere onderzoeken zijn 24 punten gekomen die, statistisch gezien, zorgen voor de belangrijkste verbeteringen in het proces van softwareontwikkeling.

De belangrijkste uitkomsten uit het onderzoek wil ik, samen met jullie, wil bespreken. Wat is de achterliggende gedachte achter de verschillende punten? Wat heeft het DORA researchproject te zeggen over mogelijke veranderingen en implementaties? Welke obstakels zou je tegen kunnen komen? De onderwerpen zijn niet alleen technisch van aard, maar gaan ook over processen en cultuur, veranderingen die in eerste instantie eenvoudig lijken kunnen tot de kern van jouw organisatie doordringen.

Na afloop van deze sessie heb je inzicht in de resultaten van jaren onderzoek naar de staat van DevOps. Je weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn om succesvol te kunnen versnellen in het leveren van software. Met behulp van de opgedane kennis kun je onderzoek doen naar de staat van jouw team en organisatie, verbeterpunten identificeren en daadwerkelijk bijdragen aan veranderingen die noodzakelijk zijn om software sneller te kunnen leveren.

Jacob Duijzer

Helping developers, teams & organizations build better software | DevOps Coach |Team Topologies Advocate

Vught, The Netherlands

View Speaker Profile