Session

Intelligent Disobedience

Vi är tränade sedan barnsben att lyda de som bestämmer. Vi lyder föräldrar, dagispedagoger och lärare. Vi lyder därefter våra chefer och ledare. Även när vi pratar om autonoma team och decentraliserade beslut så förutsätter vi att alla ”lyder” de ramar och riktlinjer som satts upp. Men vad händer när någon fattar ett beslut där vi tror att beslutsfattaren äventyrar företagets bästa? Ska vi då lyda och styra skutan mot avgrunden? Eller ska vi för företagets bästa ta kommandot och göra det vi tror är rätt?
I detta blixttal kommer jag att prata om begreppet Intelligent Disobedience - Intelligent Olydnad och belysa vad det är men också vad det INTE är. Jag kommer adressera hur det passar i ett agilt kontext, vilka kulturella förutsättningar som krävs, samt hur man både som medarbetare och ledare bör agera när situationen uppstår.

Karin Höök

Senior Agile Coach

Göteborg, Sweden

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top