Session

NativeScript: Ozbiljna konkurencija u segmentu izrade nativnih mobilnih aplikacija

Mnoge organizacije imaju iste dileme kada odluče krenuti s izradom mobilnih aplikacija. Da li odabrati nativnu tehnologiju i uživati u benefitima performansa ili napraviti uštedu izradom hibridnih aplikacija koja će se izvršavati u web view-u uređaja. Mnogi takvi projekti završe s neuspjehom jer hibridna aplikacija ne zadovoljava performanse, a organizacije najčešće nemaju resurse i sredstva da bi uložili u specijalizirane timove po pojedinoj mobilnoj tehnologiji.

Ovdje na scenu stupa NativeScript, tehnologija koja omogućava izradu nativnih mobilnih aplikacija jezikom web-a. Al ne samo korištenjem jednog jezika, već izborom korištenja JavaScripta u kombinaciji s TypeScriptom, Angular-a ili Vue-a. što ga čini prvim izborom u već postojećoj zajednici. Kombinacija ovih tehnologija omogućava nam pisanje kompletno nativnih aplikacija pomoću nativnih UI kontrola, a sama apliakcija se ponaša kao da je pisana u Xcode-u ili Android studiu. Benefiti u performansama posebno dolaze do izražaja u nativnih komponentama i animacijama. Da sumiramo, u ovoj tehnologiji možete izrađivati na jednostavan način snažne cross-platform nativne aplikacije i omogućiti korisnicima najbolje korisničko iskustvo.

Kroz ovo predavanje proći ćemo sve segmente izrade jedne aplikacije koristeći Visual Studio Code i .net core kao backend, te dati odgovor zašto je nativescript ljuti konkurent postojećim igračima u segmentu tehnologija izrade cross-platformskih nativnih mobilni aplikacija.

Marko Šarić

Lead Software Engineer at GlobalLogic

Zagreb, Croatia

View Speaker Profile

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top