Session

Skape lærende organisasjoner

Mange organisasjoner foretrekker forutsigbarhet over tilpasningsdyktighet. Spesielt i IT-bransjen med dets røtter i klassiske ingeniørtradisjoner og sterkt fokus på kontroll over utfallet. En prøver å påtvinge forutsigbarhet i en verden i konstant endring som beveger seg fremover i en akselererende fart. Turbulensen som skapes i denne typen miljø er forsterket ytterlig av helt uforutsigbare endringer i de bredere sosiale lagene som ikke bare gjør at kundene uforutsigbare, til og med de ansatte endrer sine verdier og idealer som skaper nye utfordringer.

Vår trang til forutsigbarhet holder oss tilbake. Vi må stedet dreie mot tilpasningsevne.

I denne sesjonen skal vi se nærmere på adapsjon. Hvordan vi kan strukturelt endre DNA-et til bedriften fra et skjørt og sterkt kontrollert byråkrati til et hierarki av funksjoner eid og håndtert av selvstyrte team. Samfunnsvitenskapen viser tydelig at det gir bedre resultater, både for forretningen og folkene der.

Disse teamene består av folk som aktivt tilpasser seg sin omgivelse, både internt og eksternt. Den viktigste forskjellen mellom forutsigbare og tilpasningsdyktige team er selvledelse og konstant læring. Vitenskapen viser oss også at måten å bygge disse teamene på er ved deltagende design da det er kun da at individets mål og verdier kan sammenfalle med organisasjonen som helhet.

"Om du vil gå fort, gå alene. Om du vil gå langt, gå sammen."

Denne sesjonen vil ikke benytte lysbilder, men i stedet mer klassiske teknikker som tavle eller flippover da dette ofte skaper et bedre miljø for interaksjone og gjensidig læring.

Trond Hjorteland

IT-arkitekt og sosioteknisk praktiker

Oslo, Norway

View Speaker Profile

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top