Speaker

Michael Westlund

Michael Westlund

Senior säkerhetsarkitekt och konsult, Omegapoint Stockholm

Stockholm, Sweden

Michael har jobbat med olika aspekter av informations- och IT-säkerhet i över 25 år. Han är en uppskattad föreläsare och lärare inom bland annat security awareness, säkerhetsarkitektur och tekniska områden som t.ex. infrastruktur. Till vardags arbetar Michael som arkitekt, rådgivare och lärare.

Area of Expertise

  • Information & Communications Technology

Topics

  • IT Security
  • Information Security
  • Security Awareness Training
  • Cloud Security Architecture
  • Enterprise Architecture
  • Solution Architecture

Filmhack vi minns - eller inte lyckats glömma

Går det ens att kombinera underhållning med realism? För någon som jobbar med IT-säkerhet? Vi tar dig med på en resa genom Hollywoods och filmvärldens mer eller mindre lyckade hackingscener och ser om det finns något att lära, slutsatser att dra. Släng er i väggen Let's dance och Talang, här kommer underhållning för både nördar och filmälskare. Vi lovar att vara vassa – men inte snälla.

Wow, fasiken också! Vi gör ju samma misstag om och om igen!

En haveriutredning inom flyget ska svara på tre frågor: Vad hände? Varför hände det? Vad kan vi göra för att det inte ska hända igen eller för att minska konsekvenserna om det ändå händer? Och hur är det inom IT? Där pratar vi gärna om skuldfrågan samtidigt som vi fortsätter att göra samma misstag om och om och om (...) igen. Varför det? Vad skiljer flygbranschen från IT-branschen och skulle vi kunna lära oss av flyget för att bli tryggare inom IT?

Michael Westlund har över 30 års erfarenhet som pilot vid sidan av rollen som IT- och informationssäkerhetskonsult och delar här med sig av sina erfarenheter och insikter.

Digitalt självförsvar – eller fem saker du bör göra innan du skaffar en försäkring mot identitsstöld

Allt fler råkar ut förID-kapningar och dataintrång. Bedrägerier ökar i den omfattning att brottslingarna idag tjänar mer på att luras än på att sälja narkotika. För den som drabbas innebär det ett tidsödande och kostsamt arbete att hantera konsekvenserna. I den här föreläsningen får du lära dig ett antal enkla men effektiva knep för att dramatiskt minska risken att drabbas av identitets- eller informationsstöld, "do’s and dont’s”.

OPKoKo 24 Upcoming

April 2024 Karlstad, Sweden

OPKoKo 23.1

May 2023

Michael Westlund

Senior säkerhetsarkitekt och konsult, Omegapoint Stockholm

Stockholm, Sweden