Dimitri de Swart

Dimitri de Swart

VMware, Senior Solution Engineer - Cloud Management

Dimitri, 45 jaar oud en ruim 19 jaar werkzaam in IT, is Senior Cloud Management Specialist bij VMware en blogt voor www.vmguru.com. Hij is een deskundige Solutions Architect met een brede en diepgaande kennis van Software Defined Data Center-oplossingen, Cloud en DevOps. Ooit begonnen in de Telco industrie, maar inmiddels gespecialiseerd in Cross Cloud Operations, Orchestration & Automation, Infrastructure-as-Code, Configuration Management en CI/CD. Dimitri is VMware VCP en VCAP gecertificeerd, AWS Certified Solutions Architect, DASA DevOps certified en een VMware vExpert.

Naast werken bij VMware maakt Dimitri ook graag muziek. Na jarenlang als drummer met diverse rockbands op podia en festivals te hebben gespeeld, is het drummen een beetje op de achtergrond geraakt en is hij nu alleen nog slagwerker bij een carnavalsband. Ook is Dimitri vaak langs de lijn van een voetbalveld te vinden waar hij tijdens een van de vele wedstrijden zijn kinderen van bijna 14 en 11 met veel passie staat aan te moedigen.

Current sessions

VMware Cloud Management platform – What’s new

VMware heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Overnames, annonceringen, nieuwe producten en services, maar weet u nog wat de laatste status is van het Cloud Management platform?

In deze lightning talk zal Dimitri de Swart, senior Cloud Management Specialist bij VMware, een overzicht geven van de ontwikkelingen op het Cloud Management platform.

Dimitri zal daarna ingaan op een aantal vernieuwingen in de laatste versie van de vRealize Suite met Lifecycle Manager 8.0, Automation 8.0 en Operations 8.0


How to Build and Manage a Modern Application using VMware Cloud Management

Containers, Container Orchestration, Automation, Infrastructure as Code, Continuous Delivery, AIOps…

In een cloud-native wereld zijn er honderd-en-een platformen en tools waaruit gekozen kan worden, maar hoe combineer je het een en ander om een consistent en beheersbaar platform te creëren en welke rol kunnen de Cloud Management oplossingen van VMware hierin spelen?

In deze sessie leggen Dimitri de Swart en Erik Scholten, beide Cloud Management specialisten bij VMware, uit welke rol VMware heeft als het gaat om cloud-native en moderne (containerized) applicaties middels de Build, Run en Manage strategie. Hierin zullen zaken als Harbor, PKS, Pacific en Tanzu Mission Control ter sprake komen en in de vorm van een demo zullen Dimitri en Erik laten zien hoe Cloud Admins en Developers een modern applicatie platform kunnen opzetten middels Self-service en Automation, een container applicatie bouwen en uitrollen met gebruik van een Delivery pipeline en vervolgens de applicatie, het platform en de onderliggende infrastructuur monitoren op beschikbaarheid en performance.

Tijdens de presentatie en demo zullen de producten VMware vRealize Automation 8, vRealize Operations 8 en Wavefront in het middelpunt staan.