Session

Desentraliserte datadrevne beslutninger med Data Mesh og Domain- Driven Design

Mange virksomheter strever etter å være data-drevet med mål om å ta beslutninger basert på godt gjennomført dataanalyse. Utfordringen som gjerne møter oss på veien dit er veksten og størrelsen på organisasjoner. Med dette på kjøpet kommer kompleksitet i form av avhengigheter og mengde data som produseres av ulike kilder forankret i flerfoldige brukerbehov. I de siste årene har organisasjoner adressert veksten ved å etablere tverrfaglige autonome team, desentralisere applikasjonsutviklingen med bl.a. mikrotjenester og forkorte veien til tilbakemeldinger fra brukere med DevOps-prinsippene.

De primære utfordringene som gjenstår å løse, på veien til å bli ekte data-drevet, ligger i det grunnleggende skillet mellom operasjonelle data, dvs. data produsert og rettet mot sluttbrukerens daglige behov, og analytiske data, data brukt i rapportering som gir innsikt i trender og utviklingen over tid. På den ene siden er operasjonelle data utviklet og forvaltet i en modell som ligger langt unna analytiske behovene, gjerne belastet med historikk i legacy systemer. På den andre siden jobber man ofte med sentraliserte løsninger for analytiske data i form av tradisjonelle datavarehus-løsninger som er mindre optimalt tilpasset organisasjonsveksten.

I dette foredraget vil vi gå gjennom prinsippene bak det nye paradigmet kalt Data Mesh, som viser vei til desentralisert tilnærming for analytisk arbeid basert på domene-orientert applikasjonsutvikling med Domain-Driven Design. Vi vil underveis følge opp med flere use-case’r og eksempler fra ulike domener og implementasjon av prinsippene i andre større norske virksomheter.

Gjennomførte foredrag:
Skatteetaten, Analyseteamets kompetansegruppe
Bodø, 2023-03-29
Deltagertilfredshet: 9 av 10 vil anbefale foredraget!

Tilbys som 2 timers bedriftsinternt inspirasjonsforedrag

Mufrid Krilic

Domain-Driven Design Coach og konsulent i CoWork

Bodø, Norway

Actions

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top