Session

Tverrfaglighet - Hvorfor tverrfaglig arbeid skiller seg fra annen type arbeid?

De fleste virksomheter i sin produktutvikling går gjennom tre essensielle samarbeidstilstander om sine eksterne omgivelser:
"Vi vet ikke" (hvordan vi løser kundens problem),
"Vi forutsetter" (at denne løsningen vil fungere) og
"Vi vet" (at vår antakelse om løsning har løst eller ikke løst problemet).

Dette gjenspeiler seg i tre tilsvarende faser i klassisk prosjektarbeid: "Planlegging", "Gjennomføring" og "Drift"
Utfordringen har tradisjonelt vært den lange tiden det tar for en virksomhet å bevege seg fra "Vet ikke"/"Planlegging" til "Vi vet"/"Drift". Dette kan igjen negativt påvirke vår evne til å reagere raskt på skiftende kundebehov, særlig i komplekse forretningsdomener.

I dette foredraget vil vi se på om tverrfaglighet, kombinert med bruker-perspektiv og systemtenking, kan gi en virksomhet verktøy til å håndtere endringer i komplekse omgivelser på en bedre måte. Gjennom konkrete eksempler viser vi praktisk anvendelse av tverrfaglighet med støtte i styringssystemer, kalt Level of Alignments, og strategisk Domain-Driven Design med mål om å skape fleksibel og skalebar domeneorientert produktorganisering.

Gjennomførte foredrag:
Helse Nord IKT ledersamling, Bodø, 26.4 2023

Mufrid Krilic

Domain-Driven Design Coach og konsulent i CoWork

Bodø, Norway

Please note that Sessionize is not responsible for the accuracy or validity of the data provided by speakers. If you suspect this profile to be fake or spam, please let us know.

Jump to top